Home >> Onze producten >> Amerikaanse ginseng >> Cosmetica

Amerikaanse ginseng - Cosmetica

Bewerkingsproces

Het positieve effect van ginseng op de huid is al lange tijd bekend in Azië.

Daarbij heeft ginseng vooral een positief effect op het celherstellende vermogen van de huid.

Sterk nadeel van het direct aanbrengen van ginseng extracten op de huid is dat het erg plakkerig is en afgeeft op kleding.

Door de kennis en ervaring van ginseng en het produceren van cosmetica te combineren, kunnen door een speciaal procédé cosmetische producten geproduceerd worden met een uniek hoog gehalte aan ginsenosiden.

Enigszins afhankelijk van het productie procédé van ginseng extractpoeder met een hoog gehalte aan ginsenosiden, geeft het opgeloste ginseng extractpoeder een bruin/gelige kleur aan de oplossing. Ditzelfde zal gebeuren indien deze sterk geconcentreerde ginseng extractpoeders aan cosmetica worden toegevoegd.

Ondertussen hebben we zo veel ervaring opgedaan, dat we praktisch elk cosmetisch product kunnen produceren met elke gewenste dosering ginseng erin. Vooral in ginseng zalf, ginseng bodylotion en ginseng shampoo kunnen we een erg hoog ginsenoside gehalte behalen. Op een zodanige wijze dat deze producten ook nog prettig in het gebruik zijn.

Samenstelling cosmetica

Bij de productie van cosmetische ginseng producten is het belangrijk dat een goed water oplosbaar ginseng extract genomen wordt en een goede samenstelling van de overige basis ingrediënten. Alleen dan kunnen de werkzame ginseng bestanddelen optimaal door de huid in het onderliggende weefsel en bloedbanen wordt opgenomen.

Omdat cosmetica met ginseng vaak door mensen gebruikt wordt met een gevoelige huid, heeft het onze voorkeur om geen geur of kleurstoffen aan de basisreceptuur toe te voegen.

Naarmate de dosering van het gebruikte geconcentreerde ginseng extractpoeder wordt verhoogd, zal het eindproduct wat donkerder c.q. bruiner van kleur worden. Het is echter zo, dat naarmate een sterker geconcentreerd ginseng extractpoeder gebruikt wordt, bij gelijkblijvende dosering ginsenosiden, de kleur lichter zal worden.

Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan ginseng cosmetica van de meer verkoelende Amerikaanse ginseng wortels onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
GINAamerikaanse ginsengPanax quinquefoliumamerican ginseng---
Cosmetica:ZAnnMEDICINAL american ginseng OINTMENT/CREME (2% ginsenosides)-SPEC-
BLnnMEDICINAL american ginseng BODYLOTION (1,5% ginsenosides)-SPEC-
SHnnMEDICINAL american ginseng SHAMPOO (1% ginsenosides)-SPEC-


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Verpakking

Alle cosmetische producten kunnen eenvoudig als bulk in emmers of jerrycans geleverd worden.

Volgens uw specificaties kunnen we de cosmetica voor u afvullen in elke gewenste consumenten verpakking en hoeveelheid .

Op uw verzoek kunnen we de consumenten verpakkingen voorzien van labels en desgewenst in doosjes doen.

Eigenschappen

Doordat er aan de standaard cosmetische ginseng producten geen geur of kleurstoffen worden toegevoegd, worden de geur en kleur bepaald door de basisingrediënten en door de ginseng.

Ginseng zalf:

De ginseng zalf met 2% ginsenosiden (productcode: ZAnn) is door allergie behandelaars getest. Het resultaat was een goede tolerantie, zeker bij diegene met een problematische huid.

Deze ginseng zalf is uitermate geschikt voor gebruik bij psoriasis, eczeem, wonden, blaren, decubitus, kloven, spierpijnen e.d. Recent is vast gesteld dat deze ginseng zalf ook een positieve bijdrage levert bij de behandeling van cellulitis.

Vanwege de zeer hoge dosering ginsenosiden is de zalf vooral geschikt voor toepassing op relatief kleine(re) huidoppervlakken.

benseng amerikaanse ginseng zalf

De zeer hoge concentratie aan ginsenosiden geeft de ginseng zalf een bruinachtige kleur.Ginseng bodylotion:

Speciaal voor de behandeling van grote(re) huid oppervlakken, zoals het geval kan zijn bij o.a. psoriasis, verbranding door de zon, eczeem e.d., is de bodylotion met 1,5% ginsenosiden ontwikkeld (productcode: BLnn). Zou in dergelijke gevallen de zeer hoog geconcentreerde ginseng zalf gebruikt worden, dan komt het regelmatig voor dat mensen vanwege het hoge gehalte aan ginsenosiden de slaap niet meer kunnen vatten. De werking van ginseng bodylotion is vergelijkbaar met die van de ginseng zalf.

Ginseng shampoo:

De ginseng shampoo met 1% ginsenosiden (productcode: SHnn) is vooral geschikt bij een problematische hoofdhuid. Om een optimale benutting van de in de shampoo aanwezige ginsenosiden te verkrijgen is het aan te bevelen om de shampoo minimaal 15-20 minuten te laten intrekken en pas daarna (eventueel) uit te spoelen.

De shampoo is gebleken positief te zijn bij de behandeling van psoriasis, eczeem, roos en andere problemen op de hoofdhuid.

Dosering

Vrijwel alle cosmetische producten met ginseng, die wereldwijd verkrijgbaar zijn, bevatten maximaal circa 0,1-0,2 % ginsenosiden.

Voor een optimale therapeutische werking van cosmetische producten met ginseng is het advies om een dosering aan te houden van minimaal 1 -1,5 % ginsenosiden in het product. Met een gehalte van 2% ginsenosiden lijkt de werking van het cosmetische product vergelijkbaar te zijn met die van de toepassing van onverdund ginseng extract op de huid.

Veelal wordt uit visueel en kostentechnisch oogpunt gekozen voor lage(re) doseringen.

De waarneembare positieve effecten van cosmetische producten met ginseng erin lijken meer dan evenredig af te nemen naarmate het gehalte ginsenosiden in het product lager is.vorige volgende