Home >> Onze producten >> Chinese Wolfberry >> Capsules

Chinese Wolfberry - Capsules

Een van de kernactiviteiten van Benseng International BV is het afvullen van hard-gel capsules met diverse soorten medicinale kruiden, waaraan eventueel vul- en/of hulpstoffen en/of andere ingredienten of voedingssupplementen zijn toegevoegd.

Hard-gel capsules worden voornamelijk met poeders en granulaten afgevuld. Hierbij worden 2 capsule helften in elkaar 'geklikt'.

benseng wolfberry capsules

Goji bessen hard-gel capsules worden meestal met het sterkst geconcentreerde extractpoeder gevuld.Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan Goji Bessen capsules onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
WBgoji bessen / boksdoornLycium barbarumgojiberry / wolfberry---
Capsules:WBCAnn/400/EP50Gojiberry capsules 50% polisaccharides bulk (400mg/caps)-SPEC-
WBCPnn/400/EP50Gojiberry VEGI-CAPS 50% polisaccharides bulk (400mg/caps)-SPEC-


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Vulling Goji Bessen poeders

De vulling van de capsules kan bestaan uit Goji Bessen extractpoeder al dan niet met toevoegingen.

Extractpoeder:
Het sterkst geconcentreerde Goji Bessen extractpoeder bevat een Lycium Barbarum Polysacchariden (LBP) gehalte van 50%. Voor een goede werking zou 1 capsule per dag voldoende moeten zijn.

Het voordeel van extractpoeder is dat het snel en vrijwel volledig wordt opgenomen, waardoor ook de effecten van de Goji Bessen sneller ervaren worden.

Toevoegingen:
Om o.a. de kostprijs van en de hoeveelheid aan LBP's in een capsule te drukken, kan overwogen worden om aan het Goji Bessen extractpoeder een vulstof toe te voegen. De goedkoopste daarvoor is gemalen rijstbloem, maar om technische en smaaksensorische redenen worden ook wel dicalciumfosfaat, maltodextrine of glucosepoeder toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Een voordeel van het toevoegen van een vulstof aan extractpoeders is, dat de mix veelal minder hygroscopisch is dan het pure extractpoeder.

Soorten capsules

Naast de standaard hard-gel capsules van dierlijke oorsprong wordt in toenemende mate gekozen voor hard-gel capsules van puur plantaardige oorsprong: de vegetarische of plantaardige capsules.

De standaard hard gelatine capsule: is vervaardigd van collageen, een vezelig eiwit dat is samengesteld uit 18 verschillende aminozuren en wordt aangetroffen in het bindweefsel en de beenderen van dieren. Het natuurlijke collageen van runderen en varkens wordt eerst gemacereerd en gezuiverd alvorens tot hard-gel capsules te worden verwerkt.

De plantaardige hard gelatine capsule: is gemaakt van celluloseachtig ruw materiaal genaamd HPMC (Hydroxy Propyl Methyl Cellulose). Deze Vcaps of VEGI-caps voldoen aan de strikte dieetbehoefte van mensen die kiezen voor een vegetarische levensstijl. Bovendien zijn deze capsules vrij van zetmeel, gluten en conserveermiddelen.

Maten capsules

De meest gangbare maat voor Goji Bessen capsules is de zogenaamde maat "0" capsule. Daarnaast worden er sporadisch ook wel grotere "00" en kleinere "1" capsules gebruikt.

benseng wolfberry maten


Alle maten hard-gel capsules zijn ook als zogenaamde "EL= Extra Long" versie (circa 10% langer en meer inhoud) leverbaar. Veelal geldt voor deze speciale capsules wel een minimum afname hoeveelheid.
benseng wolfberry kleuren

De harde gelatine capsules zijn in vrijwel alle kleuren en maten leverbaar.Kleuren capsules

Voor Goji Bessen capsules is de meest gangbare capsulekleur de transparante capsule. Daarnaast wordt er ook voor de kleuren wit of ivoor gekozen.

De hardgel capsules zijn vrijwel in elke gewenst kleur of kleurcombinatie leverbaar.

Afvul gewicht capsules

Over het algemeen hebben consumenten een voorkeur voor een zo klein mogelijke capsule in verband met het doorslikken. De aanbieders hebben vaak de voorkeur voor een zo groot mogelijke capsule omdat die relatief goedkoper zijn.

Hoeveel poeder er in een bepaalde maat capsule moet en kan is vooral afhankelijk van het volume gewicht van het poeder en in mindere mate van de wijze van capsuleren (handmatig of machinaal).

benseng wolfberry gewicht


Verpakking

Standaard worden de capsules in bulk aangeboden, maar kunnen desgewenst in elke gewenste verpakking (los in een potje/flesje of geblistert in een doosje) geleverd worden.

De dubbele gewicht- en hoeveelheidcontroles waarborgen, dat u ook krijgt wat u vraagt.

Dosering

Van Goji Bessen oftewel Wolfberries is gebleken dat het veilig is, zelfs in hoge doseringen. Er is echter nog geen maximum dosis vastgesteld.

Voor een optimale therapeutische werking van gojibessen extractpoeders is het advies om dagelijks 150-250 mg pure Lycium Barbarum Polysacchariden (LBP) te gebruiken.

Voor Goji Bessen capsules volledig gevuld met 400 mg extractpoeder met bijvoorbeeld 50% LBP dan is 1 capsule per dag voldoende.

Voor gojibessen geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 25 mg polisacchariden per dag wordt wel als minimum dosering beschouwd waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Goji Bessen met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende