Home >> Onze producten >> Chinese Wolfberry >> Extractpoeders

Chinese Wolfberry - Extractpoeders

Bewerkingsproces

Meestal worden de gedroogde gojibessen gebruikt om, volgens een strak gecontroleerd proces, tot een extract met het gewenste polisaccharide gehalte te extraheren.

De beoogde Lycium Barbarum Polysacchariden (LBP) zijn water oplosbaar, waardoor deze component met een steriel proces uit de bessen geŽxtraheerd moet worden.

benseng wolfberry extractpoeders

Met een zorgvuldig gecontroleerd standaardproces wordt onder steriele productie omstandigheden de droge gojibessen verwerkt tot extractpoeders.Na het extraheren wordt het vloeibare extract tot poeder gedroogd.

Volgens dit standaard extractie procede wordt een standaard wolfberry extractpoeder verkregen met 10% Polysacchariden (LBP).

Om extractpoeders met een hoger polisaccharide gehalte te verkrijgen dan deze 10%, moeten na de extractie eerst de kleinere moleculen (vooral mono- en disacchariden) uit het vloeibare extract afgescheiden worden.
De mate waarin deze kleinere moleculen verwijderd worden bepaald het uiteindelijke gehalte aan polysacchariden van het extractpoeder. Het praktisch hoogst haalbare polisaccharide gehalte uit de gedroogde gojibessen is circa 50% polisacchariden.

Sinds enkele jaren wordt voor speciale applicaties soms ook het sap uit de verse gojibessen geperst. Dit sap heeft iets andere eigenschappen dan het extractpoeder, maar is qua smaak aangenamer.

Samenstelling extractpoeders

Gojibessen extractpoeders worden meestal van de gedroogde bessen gemaakt. Soms ook van de vers geplukte bessen.

Op enkele uitzonderingen na, worden vrijwel alle basis gojibessen extractpoeders gemaakt zonder draagstoffen of toevoegingen. Op verzoek van klanten kan er vervolgens de gewenste hulpstof aan toegevoegd worden.

Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan Gojibessen extractpoeders onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
WBgoji bessen / boksdoornLycium barbarumgojiberry / wolfberry---
Extract powder:WBEP10-wWolfberry Extract Powder (10% polisaccharides)-SPEC-
WBEP50Wolfberry Extract Powder (50% polisaccharides)-SPEC-
WBJCnn-wPure Gojiberry Juice (by pressing)-SPEC-


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Verpakking

Voor afnames van minder dan 25 kg worden de wolfberry extractpoeders in luchtdicht gesloten aluminium zakken met PE-binnenlaag per 1 kg verpakt. Desgewenst kan het extractpoeder ook in 5 kg zakken worden afgevuld.

Levering van 25 kg eenheidsverpakkingen geschiedt standaard in plastic zakken in kartonnen vaten.

Eigenschappen

De standaard gojibessen extractpoeders zijn goed wateroplosbaar.

De kleur van de gojibessen extractpoeders is bruin tot rood/bruin van kleur. Naarmate het polisaccharide gehalte van het poeder hoger is, is de kleur donkerder.

benseng wolfberry extractpoeders

Geconcentreerd wolfberry extract poeder heeft een bruin tot roodbruine kleur.De smaak van de gojibessen extract poeders is erg typisch en enigszins zoet. Een lager geconcentreerd extract poeder bezit nog meer van de karakteristieke smaak dan de hoog geconcentreerde extractpoeders.

Een mogelijk praktisch nadeel van wolfberry extractpoeders is, dat ze zeer hygroscopisch zijn, dus snel vocht aantrekken vanuit de lucht. Bij een onjuiste bewaarwijze kan het extractpoeder vrij vlot aan elkaar koeken tot een blok. Droog bewaren in een goed gesloten verpakking is daarom belangrijk.

Toevoegingen

Om o.a. de kostprijs van het extractpoeder te drukken kan overwogen worden om aan het extractpoeder een vulstof toe te voegen. De goedkoopste daarvoor is gemalen rijstbloem.

Om technische en soms smaaksensorische redenen worden ook wel dicalciumfosfaat, maltodextrine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat of glucosepoeder toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Indien gekozen wordt voor een toevoeging dan is het aan te bevelen om daarbij uit te gaan van het poeder met het hoogst mogelijke polysaccharide gehalte. Hierdoor kan een werkzaam extractpoeder behouden blijven en is relatief het goedkoopste.

Een bijkomend voordeel van het toevoegen van een vulstof aan extractpoeders is, dat de mix veelal minder hygroscopisch is dan het pure extractpoeder.

Dosering

Voor een optimale therapeutische werking van gojibessen extractpoeders is het advies om dagelijks 150-250 mg pure Lycium Barbarum Polysacchariden (LBP) te gebruiken. Voor een gojiberry extractpoeder met bijvoorbeeld 50% LBP is dat omgerekend 250-500 mg extractpoeder per dag.

Voor gojibessen geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 25 mg polisacchariden per dag wordt wel als minimum dosering beschouwd waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien goji extractpoeders met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms wel met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende