Home >> Onze producten >> Chinese Wolfberry >> Gedroogde bessen

Chinese Wolfberry - Gedroogde bessen

Bewerkingsproces

De Gojibessen worden geteeld in afgelegen valleien in China. De struiken bloeien vanaf April tot aan Oktober en de oogst van de rijpe bessen is gedurende Juni tot Oktober afhankelijk van het weer en het teelt gebied.

Zodra de bessen voldoende rood gerijpt zijn worden ze handmatig geplukt. Na de oogst worden de bessen gewassen en gedroogd. Ze worden zo snel mogelijk gedroogd aan lage temperaturen om de maximale voedingswaarde te behouden en bederf te voorkomen.

benseng-chinese wolfberry zon drogen

Foto: Goji berries worden meestal in de zon gedroogd.Een nieuwe ontwikkeling in het droogproces is het vriesdrogen van de bessen.

Als de bessen eenmaal gedroogd zijn worden ze handmatig op kleur gesorteerd en semi-automatisch op grootte gezeefd. Ook worden de onrijpe bessen verwijderd, omdat ze mogelijk toxische stoffen zouden kunnen bevatten.

benseng-chinese wolfberry mand

Foto: De oogst van Gojibessen geschiedt handmatig. Veelal door ze van de struiken af te schudden.Samenstelling Gojibessen

De belangrijkste actieve componenten van de vrucht zijn de Lycium Barbarum Polysacchariden (LBP).

De mate van gevuldheid, roodheid en zoetheid bepalen de uiteindelijke kwaliteit van de gedroogde bessen.

benseng-chinese wolfberry los benseng-chinese wolfberry los benseng-chinese wolfberry los

Foto: Hoe groter de Gojibessen, des te krachtiger de werking.Over het algemeen bevatten de grootste bessen van een struik het hoogste gehalte aan polysacchariden en hebben daardoor ook een krachtigere werking. Wel zijn de omstandigheden waaronder de Lycium Barbarum plant groeit, die bepalen hoe hoog het uiteindelijke gehalte aan polysacchariden van een bepaalde partij Gojibessen is.

De indeling van de grootte van gedroogde gojibessen in klassen is globaal als volgt:

Klasse A (supreme quality) = circa 400-500 bessen per 100 gram
Klasse B (good quality) = circa 500-600 bessen per 100 gram
Klasse C (regular quality) = circa 600-700 bessen per 100 gram

Het onderscheid tussen eerste en tweede keus bessen wordt voornamelijk bepaald door visuele aspecten. Zo worden bessen met afwijkende kleur, vergroeiingen, beschadigingen en/of plekjes met afwijkende kleur als tweede keus aangemerkt. Het gehalte polysacchariden van eerste en tweede keus is in principe hetzelfde, dus ook de werking.

Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan gedroogde gojibessen onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
WBgoji bessen / boksdoornLycium barbarumgojiberry / wolfberry---
Whole berries:WB-GnnDried Wolfberries Good Quality---
WB-NnnDried Wolfberries Regular Quality---
WB-SnnDried Wolfberries Supreme Quality-SPEC-
WBVDnnFreeze Dried Wolfberries---


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Verpakking

Voor elke hoeveelheid worden de gedroogde bessen standaard in bulk verpakt in plastic zakken in een kartonnen doos of vat.

Kleinere hoeveelheden kunnen desgewenst worden verpakt in transparante plastic doosjes.

200 gram500 gram
benseng wolfberry benseng wolfberry

Gedroogde wolfberries kunnen in kleinere hoeveelheden ook in transparante plastic doosjes worden verpakt.Eigenschappen

De gedroogde rijpe gojibessen hebben een zoete maar ook ruwe smaak die te vergelijken is met die van rozijnen.

Naarmate de bessen groter zijn, zijn ze in vergelijking tot kleinere bessen, zoeter van smaak.

Als belangrijkste werkzame bestanddelen van de Gojibessen worden de Lycium Barbarum Polysacchariden (LBP) aangemerkt. Alhoewel het gehalte aan polysacchariden in de gedroogde bessen zelden wordt geanalyseerd, is het gehalte daarvan in de bessen veelal tussen de 1,0-2,5 %.

De gedroogde bessen zijn redelijk hygroscopisch en worden na blootstelling aan de lucht zachter van textuur.

Dosering

Voor een optimale therapeutische werking van gojibessen is het advies om dagelijks 10-20 gram gedroogde bessen te nuttigen.

Indien van de gedroogde gojibessen thee gezet wordt en de bessen zelf niet geconsumeerd worden, dan is het aan te bevelen om dagelijks 20-40 gram te gebruiken. Het blijkt namelijk dat na het zetten van de thee nog meer dan de helft van de polisacchariden achterblijft in de bessen.

Voor gedroogde gojibessen geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 1 gram gedroogde bessen per dag moet toch wel gezien worden als de minimum dosering waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien gedroogde gojibessen met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende