Home >> Onze producten >> Amerikaanse ginseng >> Wortelpoeders

Amerikaanse ginseng - Wortelpoeders

Bewerkingsproces

De speciaal op basis van analyse resultaten uitgezochte droge Amerikaanse ginsengwortels worden via een speciale maalmachine tot een fijn poeder gemalen. Tijdens het malen wordt het poeder tot de gewenste fractie gezeefd. Na het malen wordt het poeder machinaal gemengd.

benseng amerikaanse ginseng wortelpoeder malen

Het ginseng poeder wordt machinaal tot de gewenste zeef fractie gezeefd.Indien geen fijn poeder, maar juist grotere korrels gewenst zijn, dan worden met een speciale snijmachine de wortels net zo lang in stukken gesneden totdat de gewenste korrelgrootte is bereikt.

Om poeders of korrels met een gestandaardiseerd gehalte aan ginsenoside te krijgen, worden partijen ginseng wortels met een verschillend gehalte zodanig gemengd dat daardoor het gewenste gehalte verkregen wordt.

Het praktisch hoogst haalbare ginsenoside gehalte als ginseng wortelpoeder is circa 7-8% ginsenosiden.

Samenstelling wortelpoeders

Een aantal mensen is van mening dat gemalen wortelpoeder beter zou zijn dan ginseng extractpoeder. Het gemalen wortelpoeder zou nog alle van nature in de wortel aanwezige stoffen en bestanddelen bevatten, terwijl er met het extraheren mogelijk stoffen verloren zouden kunnen zijn gegaan.

Op enkele uitzonderingen na, worden vrijwel alle ginseng wortelpoeders gemaakt zonder draagstoffen of toevoegingen. Op verzoek van klanten kan er uiteraard een hulp- of dragerstof aan toegevoegd worden.

Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan ginseng wortelpoeders van Amerikaanse ginseng onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
GINAamerikaanse ginsengPanax quinquefoliumamerican ginseng---
Root powder:WPGG30american ginseng root powder 3% ginsenosides HPLC-SPEC-
WPGG60american ginseng root powder 6% ginsenosides HPLC-SPECSPEC
WPGG70american ginseng root powder 7% ginsenosides HPLCSPECSPEC-
WPNNamerican ginseng root powder not standardized SPECSPEC-
WK00-09american ginseng root particles, size < 1,0 cm-SPEC-
WK04-09american ginseng root particles, size 0,4-0,9 cm-SPEC-


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Verpakking

Voor afnames van minder dan 25 kg worden de ginseng wortelpoeders of korrels in luchtdicht gesloten aluminium zakken met PE-binnenlaag per 1 kg verpakt. Desgewenst kan het poeder ook in 5 kg zakken worden afgevuld.

benseng american ginseng wortelpoeders

Amerikaanse ginseng wortelpoeder (product code: WPGG60) gestandaardiseerd op 6% ginsenosiden, verpakt per 1000 gram in een luchtdichte aluminium folie zak met PE binnenlaag.Levering van 25 kg eenheidsverpakkingen geschiedt standaard in plastic zakken in kartonnen vaten of dozen.

Eigenschappen

De ginseng wortelpoeders zijn in het geheel niet wateroplosbaar.
De kleur van de Amerikaanse ginseng wortelpoeders is van licht geel tot beige.
De smaak kan getypeerd worden als zijnde bitter zoet. Naarmate het ginsenoside gehalte van het wortelpoeder hoger is, is de smaak meer bitter en minder zoet.
De werkzame bestanddelen van het ginseng wortelpoeder (=ginsenosiden) zijn goed hittebestendig.

Toevoegingen

Om o.a. de kostprijs van het wortelpoeder te drukken kan overwogen worden om aan het ginseng poeder een vulstof toe te voegen. De goedkoopste daarvoor is gemalen rijstbloem.

Ook worden soms dicalciumfosfaat, maltodextrine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat of glucosepoeder toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Dosering

Uit in vitro-proeven is gebleken dat de benutting van ginsenosiden uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde ginseng wortels of poeders daarvan. In milligrammen werkzame ginsengbestanddelen gerekend houdt dit in dat - om dezelfde werking te krijgen - men een dubbele dosering wortelpoeders moet nemen om de zelfde werking te krijgen dan met ginseng extractpoeders.

Voor een optimale therapeutische werking van ginseng wortelpoeders is het advies om dagelijks 30-60 mg pure ginsenosiden te gebruiken. Voor een ginseng wortelpoeder met bijvoorbeeld 6% ginsenosiden is dat omgerekend 500-1000 mg poeder per dag.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van ginseng minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering ginsenosiden verlaagd wordt.

Voor ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 7 mg ginsenosiden per dag wordt wel als minimum dosering beschouwd waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien ginseng wortelpoeders met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms wel met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende