Home >> Onze producten >> Amerikaanse ginseng >> Wortels

Amerikaanse ginseng - Wortels

Bewerkingsproces

De verse ginsengwortels worden na de oogst zorgvuldig gewassen, gesorteerd en bij een lage temperatuur gedroogd. Hierdoor blijft het gehalte aan werkzame bestanddelen (=ginsenosiden) op een hoog niveau behouden. Ook blijft het inwendige weefsel van de wortel hierdoor een uniforme lichtbeige kleur behouden.

Om ginseng hoofdwortels (= "main roots") te maken, worden handmatig alle zijwortels van de hoofdwortel geknipt. Vervolgens worden ze op dikte en lengte categorien gesorteerd. Naarmate de hoofdwortels meer de bol-vorm benaderen, worden ze als waardevoller aangemerkt.
benseng amerikaanse ginsengwortel totaal

Voorbeelden van verschillende maten en sorteringen Amerikaanse ginseng wortels


De wortels worden volgens standaard specificaties gesorteerd, maar kunnen op basis van klantspecificatie op elke gewenste vorm en afmeting gesorteerd worden.

Samenstelling wortels

Ondanks het feit dat vaak anders wordt beweerd, is het niet automatisch zo dat wortels die langer gegroeid zijn, beter zijn dan wortels die minder lang gegroeid hebben. Wel is het zo dat het gehalte aan werkzame ginsengbestanddelen geleidelijk toeneemt met het aantal groei jaren. Maar het zijn vooral de omstandigheden waaronder de ginseng groeit, die bepalen hoe hoog het ginsenoside gehalte van een bepaalde partij wortels is.

Tussen de wortels die geoogst worden van een zelfde perceel kunnen grote verschillen zitten in grootte, terwijl ze allemaal even lang gegroeid hebben en ongeveer hetzelfde ginsenoside gehalte hebben. Het is dus ook niet automatisch zo dat grotere wortels beter zouden zijn dan kleinere.

Het onderscheid tussen eerste en tweede keus wortels wordt voornamelijk bepaald door visuele aspecten. Zo worden ginseng wortels met afwijkende kleur, vergroeiingen, beschadigingen en/of plekjes met afwijkende kleur als tweede keus aangemerkt. Het gehalte ginsenosiden van eerste en tweede keus is in principe hetzelfde, dus ook de werking.

Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan Amerikaanse ginseng wortels onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

../prodspec/am
Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
GINAamerikaanse ginsengPanax quinquefoliumamerican ginseng---
Dry roots:CRSKamerican ginseng main root small and shortSPECSPECSPEC
CRSLamerican ginseng main root small and longSPECSPECSPEC
CRMKamerican ginseng main root medium and shortSPECSPECSPEC
CRMLamerican ginseng main root medium and longSPECSPECSPEC
CRLKamerican ginseng main root large and shortSPECSPECSPEC
CRLLamerican ginseng main root large and longSPECSPECSPEC
CRXKamerican ginseng main root extra large and shortSPECSPECSPEC
CRXLamerican ginseng main root extra large and longSPECSPECSPEC
WRMOwoodsgrown american ginseng roots mixed sizeSPECSPECSPEC
WRM/SOamerican ginseng whole roots smallerSPECSPECSPEC
WRX/LOamerican ginseng whole roots largerSPECSPECSPEC
WROOamerican ginseng whole roots mixed sizeSPECSPECSPEC
WROEamerican ginseng whole roots second grade SPECSPECSPEC
WRSOamerican ginseng slender tailsSPECSPECSPEC
WRFOamerican ginseng fibersSPECSPECSPEC


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Verpakking

Voor elke hoeveelheid worden de wortels standaard in bulk verpakt in plastic zakken in een kartonnen doos of vat.

Kleinere hoeveelheden kunnen desgewenst worden verpakt in transparante plastic doosjes.

180 gram500 gram
benseng american ginsengbenseng american ginseng

Amerikaanse ginseng wortels kunnen in kleinere hoeveelheden ook in transparante plastic doosjes worden verpakt.Eigenschappen

De verschillende delen van de ginseng wortels bevatten onderscheidende hoeveelheden ginsenosiden. Zo bevatten de fijnste haarwortels ruim 2-3 keer zoveel ginsenosiden dan de hoofdwortels.

benseng american ginseng root average content

Globaal gemiddelde gehalte van de individuele ginsenosiden in verschillende delen van de ginseng wortel van 1 partij wortels.Wel is het zo dat de onderlinge ginsenoside verhouding van de haarwortels iets verschilt van die van de hoofdwortels, waardoor die theoretisch een net iets andere werking zouden kunnen hebben.

benseng american ginseng root relationship

De onderlinge verhouding van de individuele ginsenosiden is tussen de verschillende wortel delen iets verschillend.De smaak kan getypeerd worden als zijnde bitter zoet. Naarmate het ginsenoside gehalte van de wortels hoger is, is de smaak meer bitter en minder zoet.

De gedroogde ginseng wortels zijn over het algemeen keihard. Door de wortels beperkt te verwarmen in een oven of een magnetron worden ze zachter. Hierdoor kunnen ze in warme toestand desgewenst met een mes gesneden worden.benseng american ginseng root

Woodsgrown American ginseng wortels zijn onder natuurlijke omstandigheden in bossen geteeld.De werkzame bestanddelen van de ginseng wortels (=ginsenosiden) zijn goed hittebestendig en gaan daarom tijdens de verwarming ook niet verloren.

Dosering

Voor een optimale therapeutische werking van ginseng wortels is het advies om dagelijks 30-60 mg pure ginsenosiden te gebruiken.

De kleinere Amerikaanse ginseng hele wortels "smaller" met zijwortels, maar zonder fijne haarwortels (product code: WRM/SO) bevatten bijvoorbeeld een gemiddeld gehalte van circa 4-5% ginsenosiden. Dit zou inhouden dat hiervan dan een hoeveelheid van circa 1 tot 2 gram wortels per dag gebruikt zou moeten worden.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van ginseng minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering ginsenosiden verlaagd wordt.

Voor ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 7 mg ginsenosiden per dag wordt wel als minimum dosering beschouwd waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien ginseng wortels met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende