Home >> Onze producten >> Vrouwen ginseng-Dong Quai >> Capsules

Vrouwen ginseng-Dong Quai - Capsules

Een van de kernactiviteiten van Benseng International BV is het afvullen van hard-gel capsules met ginseng waaraan eventueel vul- en/of hulpstoffen en/of andere medicinale kruiden of voedingssupplementen zijn toegevoegd.

Hard-gel capsules worden voornamelijk met poeders en granulaten afgevuld. Hierbij worden 2 capsule helften in elkaar 'geklikt'.

benseng dong quai capsules

Dong Quai hard-gel capsules kunnen zowel met gemalen wortelpoeder als met extractpoeder gevuld worden.Vulling Dong Quai poeders

De vulling van de capsules kan bestaan uit Dong Quai extractpoeder al dan niet met toevoegingen.

Extractpoeder:
Dong Quai extractpoeders bevatten 1% ligustilides. Voor een goede werking zijn 2-4 capsules per dag voldoende.

Het voordeel van extractpoeder is dat het snel en vrijwel volledig wordt opgenomen, waardoor ook de effecten van de Dong Quai sneller ervaren worden.

Toevoegingen:
Om o.a. de kostprijs van de capsule te drukken, kan overwogen worden om aan het Dong Quai poeder een vulstof toe te voegen. De goedkoopste daarvoor is gemalen rijstbloem, maar om technische en smaaksensorische redenen worden ook wel dicalciumfosfaat, maltodextrine of glucosepoeder toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Een voordeel van het toevoegen van een vulstof aan extractpoeders is, dat de mix veelal minder hygroscopisch is dan het pure extractpoeder.

benseng dong quai capsules capsuleren

Ook moeilijk verwerkbare poeders c.q. mengsels en erg kleine partij groottes kunnen gecapsuleerd worden. Een kleine handmachine is daarvoor vaak beter geschikt dan een half-automaat of volautomatische machineSoorten capsules

Naast de standaard hard-gel capsules van dierlijke oorsprong wordt in toenemende mate gekozen voor hard-gel capsules van puur plantaardige oorsprong: de vegetarische of plantaardige capsules.

De standaard hard gelatine capsule:
is vervaardigd van collageen, een vezelig eiwit dat is samengesteld uit 18 verschillende aminozuren en wordt aangetroffen in het bindweefsel en de beenderen van dieren. Het natuurlijke collageen van runderen en varkens wordt eerst gemacereerd en gezuiverd alvorens tot hard-gel capsules te worden verwerkt.

De plantaardige hard gelatine capsule:
is gemaakt van celluloseachtig ruw materiaal genaamd HPMC (Hydroxy Propyl Methyl Cellulose). Deze Vcaps of VEGI-caps voldoen aan de strikte dieetbehoefte van mensen die kiezen voor een vegetarische levensstijl. Bovendien zijn deze capsules vrij van zetmeel, gluten en conserveermiddelen.

Maten capsules

De meest gangbare maat voor Dong Quai capsules is de zogenaamde maat "0" capsule. Daarnaast worden er sporadisch ook wel grotere "00" en kleinere "1" capsules gebruikt.

benseng dong quai maten


Alle maten hard-gel capsules zijn ook als zogenaamde "EL= Extra Long" versie (circa 10% langer en meer inhoud) leverbaar. Veelal geldt voor deze speciale capsules wel een minimum afname hoeveelheid.

Kleuren capsulesbenseng dong quai kleuren

De harde gelatine capsules zijn in vrijwel alle kleuren en maten leverbaar.Voor ginseng capsules is de meest gangbare capsulekleur de transparante capsule. Daarnaast wordt er ook voor de kleuren wit of ivoor gekozen.

De hardgel capsules zijn vrijwel in elke gewenst kleur of kleurcombinatie leverbaar.

Afvul gewicht capsules

Over het algemeen hebben consumenten een voorkeur voor een zo klein mogelijke capsule in verband met het doorslikken. De aanbieders hebben vaak de voorkeur voor een zo groot mogelijke capsule omdat die relatief goedkoper zijn.

Hoeveel poeder er in een bepaalde maat capsule moet en kan is vooral afhankelijk van het volume gewicht van het poeder en in mindere mate van de wijze van capsuleren (handmatig of machinaal).

benseng dong quai gewicht


Verpakking

Standaard worden de capsules in bulk aangeboden, maar kunnen desgewenst in elke gewenste verpakking (los in een potje/flesje of geblistert in een doosje) geleverd worden.

De dubbele gewicht- en hoeveelheidcontroles waarborgen, dat u ook krijgt wat u vraagt.

Dosering

Uit in-vitro proeven is gebleken dat de benutting van ligustilides uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde wortels of poeders daarvan. In milligrammen werkzame bestanddelen gerekend houdt dit in dat - om dezelfde werking te krijgen - men een dubbele dosering wortelpoeders moet nemen om de zelfde werking te krijgen dan met Dong Quai extractpoeders.

Voor een optimale therapeutische werking van Dong Quai extractpoeder met 1% ligustilides wordt een dosis van 500-1000 mg 3x per dag geadviseerd, dus 1,5-3 gram per dag.

Voor Dong Quai capsules met 400 mg extractpoeder zijn dat circa 3-6 capsule per dag.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van Dong Quai minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering verlaagd wordt.

Voor Dong Quai geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 1 capsule met daarin 500 mg geconcentreerd Dong Quai extract poeder per dag moeten toch wel gezien worden als de minimum doseringen waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.vorige volgende