Home >> Onze producten >> Siberische ginseng >> Wortelpoeders

Siberische ginseng - Wortelpoeders

Bewerkingsproces

De droge Siberische ginsengwortels worden via een speciale maalmachine tot een fijn poeder gemalen. Tijdens het malen wordt het poeder tot de gewenste fractie gezeefd. Na het malen wordt het poeder machinaal gemengd.

benseng syberische ginseng wortelpoeder

Het fijne poeder van de gemalen "siberian ginseng" wortels heeft een zeeffractie van circa 250 micron.Samenstelling wortels

Een aantal mensen is van mening dat gemalen wortelpoeder beter zou zijn dan extractpoeder. Het gemalen wortelpoeder zou nog alle van nature in de wortel aanwezige stoffen en bestanddelen bevatten, terwijl er met het extraheren mogelijk stoffen verloren zouden kunnen zijn gegaan.

Op enkele uitzonderingen na, worden vrijwel alle Eleutherococcus wortelpoeders gemaakt zonder draagstoffen of toevoegingen. Op verzoek van klanten kan er uiteraard een hulp- of dragerstof aan toegevoegd worden.

Meest gangbare productvormen

Benseng International BV kan wortelpoeders van Siberische ginseng onder andere in de volgende productvormen aanbieden:

Code

Nederlandse naam

Latijnse naamEngelse naamNivo kwaliteitsgarantie
Productcode Productomschrijvinglaagnormaalhoog
ELsiberische ginsengEleutherococcus senticosussiberian ginseng---
Root powder:ELWPNNEleutherococcus senticosus root powder---


In het geval dat u op zoek bent naar een productvorm die hierboven niet is genoemd, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Benseng International BV zal haar uiterste best doen om u alsnog deze productvorm aan te kunnen bieden.

Verpakking

Voor afnames van minder dan 25 kg worden de Siberische ginseng wortelpoeders in luchtdicht gesloten aluminium zakken met PE-binnenlaag per 1 kg verpakt. Desgewenst kan het poeder ook in 5 kg zakken worden afgevuld.

Levering van 25 kg eenheidsverpakkingen geschiedt standaard in plastic zakken in kartonnen vaten of dozen.

Eigenschappen

De gemalen Siberische ginseng wortelpoeders zijn in het geheel niet wateroplosbaar.

De kleur van de Siberische ginseng wortelpoeders is van licht bruin tot beige bruin.

De smaak kan getypeerd worden als zijnde een beetje penetrant, ietwat bitter en wat wrang.

Naarmate het eleutherosiden gehalte van het wortelpoeder hoger is, is de smaak meer bitter.

De werkzame bestanddelen van de Siberische ginseng wortels (=eleutherosiden) zijn goed hittebestendig.

Toevoegingen

Omdat over het algemeen de kostprijs van het wortelpoeder al relatief laag is worden er vaak geen vulstoffen aan toegevoegd.

Om andere (procestechnische) redenen worden er soms wel dicalciumfosfaat, maltodextrine, siliciumdioxide, magnesiumstearaat of glucosepoeder aan toegevoegd. Uiteraard zijn ook andere vulstoffen, hulpstoffen en toevoegingen mogelijk.

Dosering

Uit in-vitro proeven is gebleken dat de benutting van eleutherosiden uit extractpoeders dubbel zoveel is als uit de gedroogde wortels of poeders daarvan. In milligrammen werkzame bestanddelen gerekend houdt dit in dat - om dezelfde werking te krijgen - men een dubbele dosering wortelpoeders moet nemen om de zelfde werking te krijgen dan met Siberische ginseng extractpoeders.

Voor een optimale therapeutische werking van Siberische ginseng wortelpoeders is het advies om dagelijks 2-4 gram wortelpoeder te gebruiken.

Uit praktische ervaringen is gebleken, dat de werking en effecten van Siberische ginseng minder dan evenredig afneemt naarmate de dagelijkse dosering eleutherosiden verlaagd wordt.

Voor Siberische ginseng geldt geen schadelijke maximum dosering, maar 0,5 gram gedroogde wortel per dag moet toch wel gezien worden als de minimum dosering waar beneden geen werking meer verwacht hoeft te worden.

Indien Siberische ginseng wortels met andere werkzame kruiden gemengd worden dan kan soms met een lagere dosering volstaan worden.vorige volgende